Η Φροντίδα

Αν και δεν είσαι στο σπίτι σου, νιώθεις τη θαλπωρή του σπιτιού σου. Με μόνη διαφορά πως εδώ εμείς φροντίζουμε για τις ανέσεις σου. Με το ίδιο μεράκι που φροντίζουμε τη δική μας οικογένεια και το σπιτικό μας.

Πριν την άφιξή σου

Την προηγούμενη μέρα το Αρχοντικό που θα σε φιλοξενήσει, καθαρίζεται εξονυχιστικά. Τα πάντα φροντίζουμε να αστράφτουν και να είναι πεντακάθαρα. Πόρτες και παράθυρα ανοίγουν διάπλατα, για να μπει φρέσκος θαλασσινός αέρας. Το στρώμα που θα κοιμηθείς λιάζεται ολόκληρη τη μέρα προτού στρώσουμε τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια και στρωσίδια. Αλλιώς, η Ειρήνη δεν δέχεται να σου το παραδώσει. Και προτού κλείσει η πόρτα, φροντίζουμε ένα, δύο λουλουδάκια από τον κήπο μας να στολίζουν το βάζο σου. Επίσης, μεριμνούμε οι βασικές προμήθειες, που ταιριάζουν στις διατροφικές σου προτιμήσεις, να είναι στη θέση τους και να σε περιμένουν.

Η άφιξη σου στο νησί

Το πλοίο φθάνει στη Σκάλα. Ο Χρίστος βρίσκεται στο λιμάνι και σε περιμένει με ένα πλατύ, εγκάρδιο χαμόγελο να σου σφίξει θερμά το χέρι και να σε ξαλαφρώσει από τις αποσκευές σου. Η διαδρομή για τα Αρχοντικά ανηφορίζει κατά μήκος της παραλίας, όμορφη, πανοραμική, σύντομη, όλη κι όλη τρία μόνο λεπτά. Χρόνος περισσότερο απ’όσο χρειάζεται για να νιώσεις τη ζεστασιά του οικοδεσπότη σου.